Stella Nicodemou

Μικρές Ιστορίες Γραφιστικού ‘τρόμου’

Για να μπορέσουμε σαν γραφίστες να θεωρηθούμε ως ένα ακαδημαϊκό και δημιουργικό επάγγελμα, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε πως μας βλέπει η κοινωνία μέσω των διαχρονικών, καθημερινών καταστάσεων που βιώνουμε και να αναγνωρίσουμε τα προβλήματα και να επικεντρωθούμε στις κατάλληλε ερωτήσεις.

Σε μια εποχή όπου τα πάντα γύρω μας είναι μια έκρηξη από κινούμενα και στατικά visuals, το design είναι ανάγκη, για κάθε εταιρεία και οργανισμό, και όχι απλά μια αισθητικά ‘όμορφη’ παρουσία, αλλά μια λειτουργική, μεταβλητή και ολοκληρωμένη ύπαρξη.

Στην Κύπρο υπάρχουν μεγάλα κενά σε ότι αφορά την αντίληψη του κόσμου (κυρίως από πελάτες) στο τι είναι design και στο ποιος ο ρόλος του designer.

Αυτό σίγουρα ξεκινάει από την γενική μόρφωση μας, μέχρι και τα στερεότυπα του λαού.

Μέσα από τη δική μου ατομική προσπάθεια, λειτουργώντας ένα μικρό graphic design studio, το οποίο προσφέρει αποκλειστικά υπηρεσίες γραφιστικής, βγαίνουν οι ιστορίες γραφιστικού τρόμου που θα σας διηγηθώ.

Οι ιστορίες αυτές γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέρουσες αφού διαδραματίζονται σε μια μικρή πόλη, όπως η Πάφος όπου οι προκλήσεις είναι περισσότερες (ειδικά όταν αυτό περιλαμβάνει ένα πιθανό πελατολόγιο σε μεγάλο ποσοστό Developers και απόψεις βασισμένες στο Word to Mouth).

Μέσα από τα αναφερόμενα γεγονότα, όλοι σίγουρα μπορούμε να συσχετίσουμε τον εαυτό μας και τη δουλειά μας, και ίσως αναγνωρίζοντας τα προβλήματα να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις που θα «μειώσουν» σε σημαντικό βαθμό τις καταστάσεις αυτές.

 

Previous